Parkeren in Dordrecht. Vind een parkeerplaats in Dordrecht

eerste | vorige | resultaten 1 t/m 10 van 50 | volgende
eerste | vorige | resultaten 1 t/m 10 van 50 | volgende

Alle informatie over parkeren in Dordrecht

Parkeren Dordrecht

Meer informatie met alle werkzaamheden: http://www.warmtenetdordrecht.nl/trace-j-de-wittstraat-spuiboulevard-hellingen/informatieperwerkvak/

In de binnenstad van Dordrecht, 19e eeuwse Schil en Transvaalbuurt moet tot 22.00 uur worden betaald voor parkeren. Hoe dichter u bij het centrum komt hoe duurder het parkeertarief. 

Gratis parkeren Dordrecht

U kunt gratis parkeren op de P+R terreinen. Op sommige dagen rijdt er vanaf dit terrein ook een bus naar het centrum.

Parkeren Dordrecht centrum 

Indien u midden in het centrum van Dordrecht wilt parkeren dan raden wij u de parkeergarage Drievriendenhof aan op de Korte Kolfstraat 235. U parkeert op deze parkeerlocatie direct in het centrum, maar u bent ook snel bij de bioscoop The Movies, Het Dordt Museum en de Rechtbank van Dordrecht. Deze parkeergarage heeft sinds kort een zeer brede in- en uitrit. De parkeergarage is 7 dagen 24 uur open. Meer informatie over de parkeergarage vindt u op de volgende link parkeren centrum van Dordrecht.

Parkeerroute
Op de parkeerborden staat aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog beschikbaar zijn in de verschillende parkeergarages. In het centrum liggen 5 openbare parkeergarages, die zijn aangesloten op de dynamische parkeer verwijs borden.

Ontdek Hollands oudste stad;
Dordrecht is bijna duizend jaar geleden ontstaan aan het veenriviertje de Thuredrith en kreeg als eerste stad in Holland in 1220 stadsrechten.
De historische binnenstad ligt verscholen tussen machtige rivieren. Het mooiste begin van een ontdekkingstocht is het Groothoofd, waar de Oude Maas, Noord en Merwede samenvloeien. De stad heeft in Holland lang een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie. In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied.
De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch waarvan een groot deel ligt op Dordts grondgebied: de Hollandse Biesbosch.

Bezoek ook een het museum in Dordrecht. Waterrondje Dordrecht of bekijk Dordrecht eens vanaf het water en ontdek zo weer nieuwe aspecten van de stad. De historische binnenstad spiegelt zich in het water van de grachten, havens en rivieren.

Langs de oevers van het Waterrondje Dordt ontdekt u onvermoede hoekjes en doorkijkjes. Op de fluisterboot 'De Dordtevaer' krijgt u een bijzonder beeld van de beslotenheid van de binnenstadshavens en de rivieren. De rondvaart start vanaf de Wijnbrug en duurt ongeveer een uur. De afvaart is van april tot en met oktober.

De grootste groene trekpleister is het Nationaal Park De Biesbosch. Een groot deel ligt op Dordts grondgebied en heet hier de Hollandse Biesbosch. Onder leiding van deskundige gidsen starten het hele jaar door vaartochten.

In het stadscentrum is de laatste jaren aanzienlijk meer winkelaanbod gekomen. De overdekte modepassage Drievriendenhof en het winkelgebied in het hart van de binnenstad, het Statenplein en omgeving en het Paradium aan het Achterom zijn belangrijke aanvullingen op het winkelaanbod.

De historische binnenstad ligt verscholen tussen machtige rivieren. Het mooiste begin om Dordrecht te ontdekken is het Groothoofd, waar de Oude Maas, Noord en Merwede samenvloeien.Achter het Groothoofd is de historie tastbaar. De Wijnstraat met zijn koopmanshuizen, of de binnenhavens met de monumentale pakhuizen. De monumenten bepalen het gezicht van de stad, die bijna duizend jaar geleden ontstond. De beste tradities van een middeleeuwse handelsstad weerspiegelen zich in de duizend monumenten.

In Dordrecht is zoveel te beleven dat u wellicht één of meerdere nachten wilt blijven slapen in de oudste stad van Holland.

 

Meer informatie over parkeren in Dordrecht, bereikbaarheid, parkeertarieven en tijden treft u aan op de website van de gemeente Dordrecht »

  • Parkeren
  • Parkeerterrein
  • P+R
  • Vliegveld
  • Ziekenhuis
  • Straatparkeren
  • Carpoolplaats
  • Opladen
  • Trucks

De 10 beste resultaten van uw zoekopdracht